Hírek

A lakossági fűtés szennyezi legjobban a levegőt

Posted at 2016.11.26 | By : | Categories : Hírek | A lakossági fűtés szennyezi legjobban a levegőt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyarország legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája a lakossági fűtés levegőszennyezése, ráadásul a lakossági tüzelőberendezések kibocsátása itthon még nem szabályozott.

Évi 14 ezer ember halálát okozza

A  Tiszta fűtés című keddi konferencián elhangzottak  szerint a légszennyezés fő előidézője, hogy a lakosság egyre nagyobb arányban éget fát, lignitet, barnaszenet, sőt sokszor hulladékot.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon 14 ezer ember hal meg idő előtt a levegőszennyezés miatt, és a gyermekek életesélyeit is csökkenti  szennyezett levegő, 6-18 hónappal.

Sokan elavult berendezésekkel fűtenek

A nem megfelelő tüzelőanyagok olcsó megoldásnak tűnnek, de a környezet károsítása miatt végül duplájába kerül a társadalomnak. Nehezíti a helyzetet, hogy gyakran elavult berendezésekben és nem megfelelő tüzelési technikával égetik ezeket az anyagokat, ami tovább fokozza a károsanyag-kibocsátást. Nem ritka, hogy avart vagy hulladékot égetnek az emberek.

344270084_114c8d7cd4_z

forrás:  www.flickr.com

 

2020-tól kötelező lesz a szabályozás

Magyarországon még nem szabályozott a lakossági tüzelő berendezések kibocsátása, de ez az uniós szabályozás alapján a 2020-as évek elejétől köztelező lesz. A környezetvédelmi tárca Fűts okosan! névvel kampányt indított a lakossági tüzelési módokkal kapcsolatos informálás érdekében.

Célszerű energetikailag felújítani a házak fűtési rendszerét – ez a legmegbízhatóbb, és legjobban megtérülő módja annak, ha hosszú távon gondolkodunk, a rezsit is csökkenteni szeretnénk, és a környezetünk óvását is szem előtt tartjuk.

 

forrás: www.alternativenergia.hu

HA ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

 

 

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

 

 

Keresse a további információkat honlapunkon, a www.feop.hu-n, ahol elektronikusan is felveheti velünk a kapcsolatot.
Kövessen minket a facebookon: http://www.facebook.com/FeOPOnline

About FeOP

Comments are closed.