Hírek

A Takarék Jelzálogbank csatlakozott az uniós energiahatékonysági kezdeményezéshez

Posted at 2020.10.16 | By : | Categories : Hírek | A Takarék Jelzálogbank csatlakozott az uniós energiahatékonysági kezdeményezéshez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. csatlakozott az európai energiahatékony jelzálog kezdeményezéshez (Energy Efficient Mortgages Initiative, EEMI) – közölt a pénzintézet.

A közlemény szerint a kezdeményezésben hatóságok, kutatóközpontok, energetikai cégek és hitelintézetek tömörülnek, hogy együtt dolgozzák ki, hogyan lehet támogatni a zöld hitelezés elterjedését, a lakossági ingatlanok energetikai korszerűsítését. A Magyar Nemzeti Bank 2019-ben csatlakozott az EEMI tanácsadó testületéhez, a programhoz eddig 65 európai hitelintézet kapcsolódott.

A közlemény emlékeztet arra, az Európai Unióban az összes energia negyven százalékát az épületek működtetésére használják fel, az épületállomány mintegy nyolcvan százaléka pedig húsz évnél idősebb, energetikai szempontból nem hatékony. Egy felmérés szerint évente 180 milliárd eurót kellene költeni ezen a területen ahhoz, hogy az Európai Unió elérje klímacéljait – jegyezték meg.

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. a Takarék Csoport pénzintézete, a magyar piacon működő öt jelzálogbank között 18 százalékos a részesedése a jelzáloglevél-állományt tekintve.

Comments are closed.