Hírek

Az EU valódi rezsicsökkentést akar

Posted at 2016.12.09 | By : | Categories : Hírek | Az EU valódi rezsicsökkentést akar bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A november 30-án közzétett terve szerint kötelező épületfelújítást írna elő az Európai Bizottság.

Az EU szerint ezzel a lépéssel akár 70 milliárd euróval növelhetik a gazdasági teljesítményt, és 400 ezer új munkahelyet teremthetnek. Ezen kívül a tervezet szerint a tagállamok évenkénti másfél százalékkal több energia megspórolási kötelezettségének meghosszabbítása várható 2020-ig.

Mivel az épületek háromnegyede rosszul használja fel az energiát,és évente csak egy százalékuk építi át, kiemelten foglalkoznának az épületek felújításával. Az Európai Bizottság szerint a felújítások a rezsi csökkenése miatt a szegénységet is csökkentenék, és előnnyel járna az egészségügyi és környezetvédelemre nézve is.

 

2911217045_65985f7baa_o-2

forrás: www.flickr.com

Töltőpontot és több szélerőművet is javasolnak

A tervezetben ezeken kívül kötelezővé tennék az elektromos autók töltőpontjait az új vagy felújított köz- és kereskedelmi célú épületeken; de akár magánházaknál is, ha tíznél több parkolóhelyük van. Kiemelten kezelnék a megújuló energiákat is, kiemelve a szélerőművek fontosságát.

Egyelőre ez még csak egy uniós javaslattevő szerv ajánlása. Törvény akkor lesz belőle, ha az Európai Parlament és a tagállamok miniszterei is elfogadják – ez néhány hónapba, vagy egy-két év tárgyalásba is belekerülhet. A teljes leírás itt található.

 

forrás: www.index.hu

HA ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

 

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

 

Keresse a további információkat honlapunkon, a www.feop.hu-n, ahol elektronikusan is felveheti velünk a kapcsolatot.
Kövessen minket a facebookon: http://www.facebook.com/FeOPOnline

 

Comments are closed.