Hírek

Optimális megoldások, felkészült szakemberekkel – az Otthon melege pályázat a gyakorlatban

Posted at 2015.05.26 | By : | Categories : Hírek | Optimális megoldások, felkészült szakemberekkel – az Otthon melege pályázat a gyakorlatban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A társasházak nagyobb részénél azt tapasztaltuk, hogy  nagy szükség van munkatársaink szakmai tanácsaira az összetett pályázati feltételek, a lehetséges korszerűsítési megoldások, vagy akár a kivitelezői versenyeztetés folyamatának megértéséhez. Erre a segítségre elsősorban nem is a pályázat bonyolult szövegezése, hanem a pályázatok előkészítési feladatainak komplexitása miatt van szükség.

Ez az előkészítő munka folyamatos konzultációt és együttgondolkodást jelent munkatársaink és a társasházak képviselői között, hiszen akár négy-öt korszerűsítési variáció kidolgozása is szükségessé válik. Ráadásul, mindegyik variációban más és más műszaki megoldások szerepelnek, így más a támogatott és a nem támogatott költségek aránya, és a széndioxid megtakarításból származó állami támogatás várható összege is. Ezeknek a variációknak a kidolgozására azért van szükség, hogy a legoptimálisabb arányt lehessen megtalálni a lakások tulajdonosai és a teljes lakóközösség költségviselési lehetőségeinek szempontjából.

th01

forrás: www.egykor.hu

Mivel a Fenntartható Otthon Zrt. csapata nem csak a pályázati feltételekkel van tökéletesen tisztában, hanem műszakilag is rendkívül felkészült mérnök szakemberekből áll, ezért másoknál gyorsabban, pontosabban és hatékonyabban tud reagálni a társasházak folyamatosan alakuló igényeire és lehetőségeire.
Az Otthon melege társasházi pályázati által elvárt komplex energetikai korszerűsítésnél a legtöbb társasháznál elsődleges feladat a hőburok hőtechnikai jellemzőinak javítása, vagyis a fűtött tereket határoló szerkezetek hőszigetelése (magyarul a homlokzati falak, záró födémek, alulról hűlő födémek), a homlokzati nyílászárók cseréje. Következő cikkeinkben az ezekkel kapcsolatos szakmai tapasztalatokról és tanácsokról fogunk írni.

 

A Fenntartható Otthon Zrt. részvétele az Otthon melege társasházi pályázatok előkészítésében – számokban. (KATTINTSON IDE!)

 

 

Keresse a további információkat honlapunkon, a www.feop.hu-n.
Kövessen minket a facebookon: http://www.facebook.com/FeOPOnline

About FeOP

Comments are closed.