Hírek

Erre kell figyelni a decemberi uniós hitelalapú programmal kapcsolatban

Posted at 2016.12.01 | By : | Categories : Hírek | Erre kell figyelni a decemberi uniós hitelalapú programmal kapcsolatban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég egy újabb, 120 milliárd forintos keretösszegű hitelalapú programot jelentett be. A pályázat decemberben jelenik meg a kormány hivatalos honlapján. De mégis, mire kell odafigyelni a hitel felvételéhez? 

Fontos információk a pályázattal kapcsolatban

Decemberben csak a pályázat kihirdetését tervezi a kormány, ténylegesen pályázni valószínűleg csak jövő évtől lehet majd. A pályázóknak be kell menniük a 430 MFB Pont egyikébe, és ott be kell nyújtaniuk az összes dokumentumot. Készüljünk fel arra is, hogy a program iránt az érdeklődés hatalmas lesz, de azt nem lehet tudni, valóban mennyien jutnak majd ehhez a forráshoz.

forrás: www.flickr.com

Fontos, hogy a hitel odaítélése előtt az MFB-nek minden ügyfélre egyedi hitelbírálatot kell elvégeznie, és a hitelkérelem mellé a lakosságnak biztosítékot is be kell nyújtania (ingó, ingatlan). Ha megkaptuk a pályázatot, és elvégeztük a felújítást is, a korszerűsítés lezárása után néhány évvel helyszíni ellenőrzést kell végrehajtani. Ekkor azt mérik, hogy teljesült-e a vállalt energiamegtakarítás, és hogyha nem, akkor milyen mértékben maradt el attól.

Tartsuk észben, hogy a támogatási szabályok értelmében ha nem teljesül a vállalt indikátor 75%-a, akkor a támogatási szerződést nemcsak mérlegelés nélük felbontják, de vissza is fizettetik a hitelt a kedvezményezettel. Így a nem megfelelően elvégzett korszerűsítés esetén akár több millió forintot is visszakérhetnek tőlünk – függetlenül a jövedelmünk mértékétől.

forrás: www.porfolio.hu

 

      HA ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

 

 

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

 

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

 

Keresse a további információkat honlapunkon, a www.feop.hu-n, ahol elektronikusan is felveheti velünk a kapcsolatot.

Kövessen minket a facebookon: http://www.facebook.com/FeOPOnline

Comments are closed.