Hírek

Hogyan lehet sikertörténet az Ön társasházának pályázata és korszerűsítése?

Posted at 2015.01.15 | By : | Categories : Hírek | 0 Comment

FIGYELEM!

Megjelent az Otthon melege program társasházaknak szóló pályázatának végleges pályázati útmutatója.

A pályázatra vonatkozó aktuális információk ITT érhetők el! (kattintson a linkre)

A Fenntartható Otthon Zrt. pályázattal kapcsolatos ajánlata ajánlata elérhető ITT. (kattintson a linkre)

 

Előző cikkünkben megvizsgáltuk, hogy miért nem nyertek a magyarországi társasházak eddig a korszerűsítési pályázatokon. Folytatásképpen ebben a cikkünkben azt mutatjuk be, hogy hogyan lesz sikertörténet az Ön társasházának pályázata és korszerűsítése, ha a Fenntartható Otthon Zrt. által üzemeltetett Fenntartható zöldOtthon Programot választja!
      A társasházak kevés önereje mellett ez a pályázat egyedülállóan magas, maximum 50 %-os támogatási intenzitást biztosít. Ezt a magas támogatási intenzitást csak akkor lehet elérni, ha a korszerűsítés műszaki előkészítésénél figyelemmel vagyunk arra, hogy a lehető legmagasabb megtakarítást, és ezáltal a lehető legtöbb támogatást érje el a pályázatán! Cégünk egyedülálló tapasztalatai eredményeképpen olyan korszerűsítési megoldásokat dolgozunk ki, amelyekkel a legmagasabb támogatás érhető el. A későbbiekben kérdéses, hogy várható-e ilyen magas támogatási intenzitású pályázat, ezért ez most egy kihagyhatatlan lehetőség minden társasház számára. Ez a pályázat nem Európai Uniós, hanem hazai finanszírozású, ún. széndioxid-kvótákból finanszírozott pályázat (ami azt jelenti, hogy  CO2 megtakarítás után számítódik a támogatás), ezért Budapestről és Pest megyéből is lehet pályázni. A későbbi EU-s támogatások várhatóan inkább ezen a területen kívüli pályázatokat fogják finanszírozni.

Előkészítés és tervezés

Elegendő idő van a pályázatra való felkészülésre, de csak akkor, ha a pályázat előkészítését, az ingatlan felmérését, és a korszerűsítés műszaki tervezését időben elkezdik. Ez egy rendkívül bonyolult feladat, melyben:

– meg kell nézni, hogy megfelelnek-e a pályázati kiírásnak;

– műszakilag meg kell terveztetni a korszerűsítést, a terveket ellenőrizni kell, össze kell állítani a pályázati anyagot;

– árajánlatot kell kérni mérnököktől, energetikusoktól;

– el kell végeztetni a felmérést, értékelni és ellenőrizni kell a számításokat és a költségbecslést, stb.

Ha az Ön társasháza a Fenntartható Otthon Zrt-t bízza meg a pályázat előkészítésével, a Zrt. szerződésben vállalja, hogy elvégzi Ön helyett a pályázati előkészítő munka nagy részét. Mivel az 50 %-os támogatás utófinanszírozással történik, ezért cégünk a társasház segítéségre tud lenni a legkedvezőbb áthidaló banki megoldások elérése érdekében, valamint abban is, hogy a másik 50 %-hoz, vagyis az önerőhöz szükséges források a legmegfelelőbb pénzügyi konstrukcióban kerüljenek biztosításra. Az önerőhöz természetesen igénybe vehetők további, akár önkormányzati támogatások is.

Kivitelezés

A pályázat csak és kizárólag komplex korszerűsítést támogat, ezért a kivitelezés megszervezése és lebonyolítása is rendkívül bonyolult feladat:

– külön hőszigetelő, nyílászárós, elektromos szerelő, fűtésszerelő vállalkozásoktól kell árajánlatot kérni,

– az árajánlatokat értékelni kell, össze kell hasonlítani, hogy megfelelnek-e a beadott pályázatnak,

– munkánként le kell tárgyalni a kivitelezések ütemezését,

– ellenőrizni kell a munkavégzést, az előrehaladást, az építési szabályok betartását,

– felügyelni kell az anyagbeszerzést, a kiszállítást,

– keresni kell műszaki ellenőrt, stb.

Ha az Ön társasháza a Fenntartható Otthon Zrt-t bízza meg a pályázat előkészítése mellett, a kivitelezéssel is, akkor a Zrt. szerződésben vállalja, hogy elvégzi Ön helyett a kivitelezéssel és a szervezéssel kapcsolatos valamennyi feladatot, és a legjobb minőségben dolgozó, legkedvezőbb árat ajánló kivitelezőkkel végezteti el a kivitelezést, valamint a legjobb ár-érték aránnyal bíró anyagokat, berendezéseket építi be.
      Cégünk a teljes kivitelezésre az építőiparban egyedülálló módon, teljes körű, három éves garanciát vállal (a mostani pályázatban a pályázat kiírója három éven keresztül ellenőrzi a ténylegesen elért megtakarítást).

Ezt a komplex szolgáltatást a piacon egyedülálló módon tudjuk nyújtani.

Miért nyújtunk többet, mint mások?

Mert a társasházi korszerűsítés minden részében van tapasztalatunk, ezért tudunk segíteni:

– a műszaki felmérésben;

– a pályázat előkészítésében és összeállításában;

– a finanszírozás megteremtésében;

– valamint a kivitelezés lebonyolításában is.

A társasháznak, illetve a közös képviselőnek csak a Fenntartható Otthon Zrt-vel kell tartania a kapcsolatot, és biztos lehet abban, hogy a pályázat és a társasház korszerűsítése igazi sikertörténet lesz.

 

 

Keresse a további információkat honlapunkon, a www.feop.hu-n.
Kövessen minket a facebookon: http://www.facebook.com/FeOPOnline
Jelen hirdetés nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlattételnek, a feltételek módosításának jogát a Társaság fenntartja. Az akciós ajánlat részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés tartalmazza.

 

About FeOP

Comments are closed.