Hírek

Hőszigetelés a hőszigetelésen

Posted at 2016.10.27 | By : | Categories : Hírek | Hőszigetelés a hőszigetelésen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hőszigetelés a hőszigetelésen. Mit jelent ez pontosan, mit kell elvégezni előtte mindenképpen, és mikor van rá szükség egyáltalán? Alább elolvashatja az ehhez kapcsolódó hasznos tudnivalókat.

A mai előírásoknak már nem felelnek meg az első homlokzati hőszigetelések, melyek nagyjából már két évtizedesek, és 4-6 cm vastagságú hőlemezzel készültek. Ezért egyre több társasház és családi ház dönt úgy, hogy a homlokzati felújítást vagy festést energetikai korszerűsítéssel is összeköti. Erre azért is van szükség, mert sok esetben utólag derül ki, hogy a meglévő hőszigetelés vastagsága nem olyan hatékony, és előjöhetnek a kivitelezési hibák is. 

Pánikra azonban semmi ok, hiszen a meglévő szigetelést akár meg is duplázhatjuk egy új hőszigeteléssel!

7344734588_f48a4b93c9_z

forrás: www.flickr.com

 

Ehhez előbb azonban a következőket el kell végezni:

*Felül kell vizsgálni a már meglévő rendszert: homlokzatot tagozatonként körülbelül 1 m2-es felületen fel kell tárni és meg kell vizsgálni a hőszigetelő lap állapotát. Ehhez meg kell figyelni  a ragasztás módját, a sarkok és élek helyzetét, a lapok közti hézagok nagyságát, a dübelek számát és helyét, a fedőréteg vastagságát, az erősítő háló beágyazását, a rendszer alapfelülethez való tapadását; a fedővakolat állapotát, valamint annak szilárdságát és folytonosságát. Ha ezek nem javíthatók, vagy nem találjuk őket megfelelőnek, érdemes inkább lebontani a rendszert.

* Ügyeljünk arra, hogy ha homlokzati tűzterjedésre vonatkozó követelmény esete áll fenn, a meglévő hőszigetelés legalább “E” tűzvédelmi osztályár igazolni kell vizsgálattal.

*El kell végezni a kisebb javításokat. Ilyen lehet például az átázott vagy jelentősen sérült lapok cseréje, illetve a kisebb, málló vagy kiálló részek javítása homlokzato ragasztóanyaggal.

*Figyelnünk kell a feszültségmentesítésre is. Erre azért van szükség, mert a régi üvegszövet-rétegben az új rendszer mechanikai rögzítése feszültséget kelthet. Ennek elkerülése végett az új lemezek ragasztása előtt a meglévő üvegszövet réteget körülbelül 3×3 m-es raszterben át kell vágni – úgy, hogy az alatta lévő hőszigetelés minél kevésbé sérüljön. Ezt a műveletet célszerű elvégezni a nyílászárók sarkainál mind függőleges, mind vízszintes irányban.

*Ha ezekkel készen vagyunk, a ragasztás előtt elő kell készíteni az alapfelületet vizes tisztítással (alapozó felhordása nem szükséges).

 

A fenti műveletek után lehet felrakni az új hőszigetelést, melynek módszere megegyezik a hagyományos hőszigetelő rendszerekével.

 

 

A ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

 

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

 

 

forrás: epitesimegoldasok.hu

 

About FeOP

Comments are closed.