Hírek

PVÉP: Ismerd meg Molnár Ferencet, az ötletgazdát

Posted at 2020.03.11 | By : | Categories : Hírek | PVÉP: Ismerd meg Molnár Ferencet, az ötletgazdát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Molnár Ferenc PhD, közgazdász, fenntarthatósági szakértő, üzletember, a Prevenciós célú Virtuális Építő Programok (PVÉP) ötletgazdája és jogtulajdonosa, a Singulab Inkubátorház Zrt, valamint több vállalkozás és non-profit szervezet, illetve több innovatív startup tulajdonosa. Nevéhez köthető a Kelet-közép Európa egyik legnagyobb, az Európai Bizottság által is díjazott zöldenergetikai programja, a Virtuális Erőmű Program felépítése és működtetése. Társadalmilag felelős, és a fenntartható fejlődést támogató vállalkozásokban éli, és képzeli el jövőjét.

Több mint tíz éve kitalált, társadalmi innovációt generáló, unikális modellje, a PVÉP: egy, a fenntartható fejlődést és a társadalmi tőke megőrzését támogató projektcsomag, amely a megelőzést helyezi előtérbe oly módon, hogy digitálisan (virtuálisan) egyre nagyobb, jól vizualizálható csomagba szervezi a résztvevők erőfeszítéseinek eredményeit.

Programjaiban széles körben bemutatják és kiemelten díjazzák a legjobb eredményeket, amiatt, hogy a hasonló szereplők közül minél többen kövessék a legjobb vállalkozási, vagy magatartási mintákat. Ezen mintaprojektek esettanulmánnyá formálásával a fiatalok edukációjára (az óvodás korosztálytól egészen a felsőoktatásig) és szemléletformálását támogató céllal (minden korosztály részére) digitalizált tudás-bázist és tananyagokat fejlesztenek – közben a legjobb ötletek fizikai megvalósulását és minél szélesebb körű elterjesztését közösségi, piaci és kockázati tőke források szerzésével, illetve igény esetén műszaki tervezéssel és beruházás-szervezéssel is támogatják.

A PVÉP eddig bevezetett projektjei közül a legismertebb a már tíz éve működő Virtuális Erőmű Program (VEP), amelyet az Európai Bizottság is díjazott, és amely mára Kelet-közép Európa legnagyobb zöld energetikai programjává nőtte ki magát, s amelyet 2019-ben Magyarország köztársasági elnöke az ENSZ részére nemzetközi mintaprojektként való globális kiterjesztésre javasolt.

2019-ben indult el a Virtuális Hulladéklerakó Program (VHP), amely a hulladék keletkezés megelőzését és a körkörös gazdaságot támogatja és a Virtuális Egészség Központ (VEK), amely a betegség-megelőzést és az egészségmegőrzést tűzte ki céljául.

A PVÉP projektek integrált tőkebefektetési zászlóshajójaként Molnár Ferenc 2020-ban két tulajdonostárssal együtt megalapította az Első Magyar Virtuális Tőkebefektetési Inkubátorház Showroom-ot (EMVITIS), amellyel a fenntartható fejlődés mellett a koronavírus helyzetből való gyors kilábalást is támogatni kívánják, és egy-két éves időtávban már a tőzsdei bevezetés is a célok közé tartozik.

Saját vállalkozásai közül kiemelkedő a PVÉP-es projektek non profit részeit működtető Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft. (Mi6), amely a klíma- és energiastratégiai piac egyik kiemelt szereplője is, az egyes projektekhez közösségi és piaci forrás-szerzést és szervezést támogató InNow Tanácsadó Zrt., a kockázati tőkebefektetéseket kihelyező SinguLab Tőkebefektetési Inkubátorház Zrt., és a hatékonyság-növelési és folyamat fejlesztési lehetőség feltárásokat és elemzéseket, továbbá tárgyalás-támogatást végző Negos Tanácsadó Kft.

Üzleti és cégvagyonát 2019-ben 6,5 M EUR-ra becsülték.

Comments are closed.