Hírek

Eredményes munka, kedvező áron – tapasztalatok az Otthon Melege társasházi pályázaton

Posted at 2015.05.21 | By : | Categories : Hírek | Eredményes munka, kedvező áron – tapasztalatok az Otthon Melege társasházi pályázaton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Társaságunk sikeresen vett részt az Otthon Melege Program társasházi pályázatainak előkészítésében.
th3

forrás: moderngyor.com

Köszönjük ügyfeleinknek, hogy ennyien megtiszteltek bizalmukkal és a
Fenntartható Otthon Zrt-t választották!

A pályázatra való felkészülés a gyakorlatban folyamatos konzultációt, együttgondolkodást jelent a tervezővel, mérnökökkel, energetikusokkal, hiszen akár négy-öt  korszerűsítési variáció kidolgozása is szükséges lehet. Ebben a folyamatban A Fenntartható Otthon Zrt. végig ügyfelei mellett áll, segítve a legoptimálisabb megoldás megtalálását.
Az eddigi érdeklődőkből 25 konkrét megkeresésünk volt, amelyből 18 pályázat szakértői dokumentumainak elkészítésére kaptunk megbízást, vagyis a minket megkereső társasházak majdnem háromnegyede döntött úgy, hogy cégünket bízza a pályázat előkészítésével, a szükséges felmérésekkel, vizsgálatokkal, tervezéssel és számításokkal.

A 18, általunk előkészített társasházi pályázatból:

– 3 vidéki (Csongrád megye, Heves megye) és 15 budapesti társasház pályázó volt;
– 10 társasház döntött úgy első körben, hogy a pályázati feltételeknek megfelelő, és a komplex energetikai korszerűsítési elvárásokra kalkulált tervezett beruházási költségek, és vissza nem térítendő állami támogatás ismeretében nem indul a pályázaton;
– 5 társasház pályázata 2015. április 30-án beadásra került;
– 1 társasház pályázata beadásra vár, a közép-magyarországi régióra való beadás felfüggesztésének feloldását várva;
– 2 pályázatnál a pályázat előkészítési folyamat a kivitelezési versenyeztetésénél tart.

45 százalékot megközelítő támogatási intenzitást érnek el ügyfeleink

Tapasztalataink alapján a társasházak egy része úgy dönt, hogy végül nem indulnak a pályázaton – még a legjobb, legalaposabb tervezéssel, illetve a sok konzultáció után összeállított dokumentáció után sem. Általában ez azért van így, mert vagy nagyon magas lenne a beruházási a költség, vagy a társasházak nem tudnák biztosítani az önerőt (nem, vagy drágán kapnának hitelt; nem képeztek megfelelő felújítási alapot, stb).
Azonban ott, ahol ügyfeleink indulnak, jellemzően igen magas, 45, de inkább 50 százalékot megközelítő támogatási intenzitást lehet elérni a teljes beruházási költség arányában (a számszerű arány az általunk előkészített pályázatok esetében elérte a 48 százalékot is.) A pályázat elbírálása is beérkezési sorrendben történik, de a támogató döntés során előnyben részesítettek azok a pályázatok, ahol a költségek arányában a legnagyobb megtakarítás érhető el. Ezért biztosak vagyunk benne, hogy az általunk előkészített pályázatokkal ügyfeleink sikeresen fognak szerepelni az elbírálás során.
Külön eredmény számunkra, hogy az általunk előkészített és induló pályázatok háromnegyedénél társaságunk lett a feltételes kivitelező is, vagyis a kivitelezési versenyeztetésen is mi tudtuk adni a legkedvezőbb ajánlatot.

Ne fizessen feleslegesen!

Ügyfeleink visszajelzése alapján fix áras szakértői díjunk az egyik legkedvezőbbnek számít a piacon, nem véletlen, hogy a minket megkereső társasházak majdnem háromnegyede cégünket bízta meg a pályázattal kapcsolatos előkészítő feladatokkal.
Több ügyfelünk számolt be arról, hogy vannak, akik a pályázati összeg százalékában kérnek el díjat a “pályázatírásért”, amely akár milliós nagyságrendű lehet. Pedig az Otthon Melege Társasházi pályázaton a pályázatíróknak sok feladata nincs is, hiszen csak a társasház képviselője járhat el a pályázati ügyintézésben, valamint a pályázathoz szükséges mellékletek kifejezetten műszaki munkát, mérnöki tervezést, és nem pályázatírói feladatokat igényelnek.

Ne fizessen feleslegesen sokszoros árat a pályázatírásért, a pályázatok előkészítéséhez szükséges feladatokat a Fenntartható Otthon Zrt. teljes körűen el tudja látni!

 

A vizsgált társasházi épületek jellemzői 

– a legidősebb társasház 1949-ben épült, a legfiatalabb 2002-ben;
– a legtöbb 1967 és 77 között épült;
– a legkisebb lakásszám 6 lakás, a legnagyobb 30;
– a legtöbb társasház 15-20 lakásos volt;
– a legtöbb társasház a 60-as és 70-es években épült kohósalak blokkos épület egy lépcsőházzal, földszinttel, és 3 vagy 4 emelet szintosztással (a pályázók 20 százalékánál volt pinceszint is);
– a társasházak túlnyomó többségükben egyenes rétegrendű lapostetővel záródtak;– a legtöbb társasházi lakásban egyedi – parapet konvektoros – fűtés működik.
 
Általában a társasházak homlokzati nyílászáróit 30-40 százalékában már kicserélték a tulajdonosok korszerűbb nyílászárókra, ugyanakkor a pályázat által elvárt követelményértéknek jó néhány esetben nem feleltek meg a már korábbi években kicserélt nyílászárók.

 

Kíváncsi, hogy hogyan zajlik a pályázatra való felkészülés a gyakorlatban? KATTINTSON IDE!

 

 

 

 

Keresse a további információkat honlapunkon, a www.feop.hu-n.
Kövessen minket a facebookon: http://www.facebook.com/FeOPOnline
Jelen hirdetés nem minősül a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlattételnek, a feltételek módosításának jogát a Társaság fenntartja. Az akciós ajánlat részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés tartalmazza.

 

About FeOP

Comments are closed.