Építőipari vállalkozóknak és mérnököknek

Ha Ön az építőiparban érdekelt vállalkozó, akkor szánjon pár percet arra, hogy végiggondolja az alábbiakat!

 

A Fenntartható Otthon Zrt. által üzemeltetett Fenntartható zöldOtthon Program kiszámítható megrendeléseket, tisztességes munkadíjat, garantált kifizetést, és a helyszínre kiszállított minőségi alapanyagokat jelenthet Önnek.

A magyar építőipari vállalkozások problémái

A megrendelők forráshiánya és a tisztességtelen versenytársak miatt sok esetben áron aluli munkavégzésre kényszerülnek az építőipari vállalkozások. Nem ritka a szerződés nélküli, vagy bejelentetlen munkavégzés sem, amellyel a vállalkozások súlyos büntetéseket kénytelenek kockáztatni. Sokszor probléma van az elvégzett munka kifizetésével is, akár a megrendelő, akár a fővállalkozó részéről, mivel bevett gyakorlat a többlépcsős alvállalkozói vállalás. A Fenntartható zöldOtthon Program kitörési lehetőséget jelenthet ebből a kényszerhelyzetből!

A hazai építőipari vállalkozások többsége maga végzi a megrendelések és kivitelezések szervezését, ami rengeteg pénzt, időt és energiát felemészt. A legtöbb kis- és közepes vállalkozásnál nincs meg a megfelelő tervezői kapacitás és a vállalkozásnak sokszor magának kell foglalkoznia az anyagbeszerzéssel is. A Fenntartható zöldOtthon Programmal mindez sokkal egyszerűbb!

A Fenntartható zöldOtthon Program megoldása

Az építőiparban eddig alkalmazott generálkivitelezői, több lépcsős alvállalkozói rendszerrel szemben a Fenntartható zöldOtthon Program integrált projektszervezést végez, amely magában foglalja a felmérést, a tervezést, az ajánlatadást, az engedélyeztetést, az anyagrendelést, a kivitelezést és a műszaki ellenőrzést, és a megrendelővel való folyamatos kapcsolattartást is. A Fenntartható zöldOtthon Programban nincs több lépcsős alvállalkozói rendszer, a kivitelezést végző vállalkozások közvetlenül a Fenntartható Otthon Zrt-vel szerződnek.

A Fenntartható zöldOtthon Program arra törekszik, és azt a lehetőséget kínálja, hogy kivitelező vállalkozó partnerei tiszta rendszerben, folyamatos munkaellátottsággal, biztos bevétellel dolgozzanak. A Fenntartható zöldOtthon Program egy hosszú távú, kiszámítható, biztos bevételt biztosító fejlődési pályára igyekszik segíteni partnereit.

Ebben a rendszerben a kivitelező vállalkozás a kivitelezési ajánlatot készen kapja műszaki leírással, határidővel és irányadó vállalási árral együtt. A Fenntartható zöldOtthon Program rendszerébe épített biztonsági elemek minden résztvevőnek biztosítják a korrekt együttműködés feltételeit. Ilyen elem többek között az ajánlott rezsióradíj, a projektszámla, vagy a központi anyagbeszerzés.

Ajánlott rezsióradíj

A Fenntartható zöldOtthon Program rugalmasan keresett építési normarendszerre épülő munkadíjszámítást alkalmaz, amivel kiküszöbölhető az áron aluli vállalás kényszere.

Projektszámla

A Fenntartható zöldOtthon Program minden kivitelezéshez letéti számlát nyit, amelyre a megrendelő vagy a finanszírozó előre befizeti a kivitelezés összegét. Mivel a kivitelezés megkezdésének feltétele ennek az összegnek a befizetése, így megszűnik a fedezet nélküli munkavégzés, a vállalkozás pedig garantáltan pénzéhez jut, miután a munkát megfelelő minőségben, határidőre elvégezte. Az elvégzett munkát a Fenntartható zöldOtthon Program által kiválasztott műszaki ellenőr ellenőrzi, és a műszaki ellenőr igazolása alapján a megrendelő veszi át.

Központi anyagbeszerzés

A kivitelezéshez szükséges teljes anyagbeszerzést a Fenntartható zöldOtthon Program intézi, így megszűnik az anyagbeszerzéssel járó többletmunka és költség, valamint az anyagba fektetett pénzügyi kockázat.

A Fenntartható zöldOtthon Program kivitelező partnerei: a zöldMesterek

A Fenntartható zöldOtthon Program rendszeréhez csak jól képzett, és megfelelő szakmai tapasztalattal és referenciákkal rendelkező vállalkozások csatlakozhatnak. A csatlakozott vállalkozások használhatják a Magyarországon egyedülálló zöldMester címet. A zöldMester cím elnyeréséhez a vállalkozásoknak egy független, külön, erre a célra szolgáló minősítésen kell átesniük. A minősítést a Magyar Építőipar Nonprofit Kft. végzi el, és adja ki.

A minősítéshez legalább az alábbi főbb feltételeknek kell megfelelnie a vállalkozásnak (önmagában az alábbi feltételeknek való megfelelés azonban nem jelenti automatikusan a minősítés megszerzését):

– a vállalkozás megfelelő referenciákkal rendelkezik,

– a vállalkozás szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban,

– a vállalkozással szemben öt évre visszamenőleg a szakmai szabályok megsértésével összefüggésben jogerős ítéletet nem hoztak.

A minősítés a vállalkozások által kitöltött minősítő adatlap, valamint az adatlapon feltüntetett és az adatlaphoz csatolt mellékletek alapján történik.

A zöldMester minősítésről az Építőipari és Innovációs Klaszterek Országos Tanácsa által létrehozott minősítő bizottság dönt. A bizottság tagjai elismert építőipari szakértők. A zöldMester minősítés eljárási díja 200.000 forint + áfa, amelyet azonban csak a minősítést megszerző vállalkozásoknak kell megfizetni, és nekik is csak akkor, ha a Fenntartható zöldotthon Program keretében ténylegesen kivitelezési megbízást kapnak. A minősítés eljárási díját olyan módon kell megfizetni, hogy a díj összege a Fenntartható zöldOtthon Program keretében elvégzett kivitelezések díjából kerül levonásra, mégpedig nem egy összegben, hanem több részletben.

A zöldMesternek jelentkezés folyamatos, jogvesztő határidő nincs. Amennyiben a Fenntartható zöldOtthon Program felkeltette az érdeklődését, úgy várjuk szíves megkeresését az alábbi elérhetőségeken, ahol folyamatosan várjuk építészmérnök, építőmérnök és gépészmérnök szakemberek jelentkezését is, szakmai önéletrajzzal és referenciákkal, országos műszaki partnerhálózatunkba.

 

Nagyon sok építőipari kis- és közepes vállalkozás lát lehetőséget a Fenntartható zöldOtthon Programban, ennek köszönhető, hogy a Fenntartható zöldOtthon Programnak országos szinten már több, mint 180 minősített kivitelező partnere, vagyis zöldMestere és 70 műszaki partnere van.

Legyen Ön is zöldMester!

 

 

Az itt szereplő információk nem minősülnek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szerinti ajánlattételnek, a feltételek módosításának jogát a Társaság fenntartja. A zöldMester minősítés részletes leírását, illetve feltételeit a vonatkozó szerződés tartalmazza.