Hírek

Energiahivatal: nőtt a megújuló energia felhasználása a távhőellátásban

Posted at 2018.01.06 | By : | Categories : Hírek | Energiahivatal: nőtt a megújuló energia felhasználása a távhőellátásban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015-ben 40 százalékkal nőtt a biomassza felhasználása a távhőszolgáltatásban az azt megelőző évhez viszonyítva – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványából.

A MEKH adatai szerint 2015-ben a távhővel ellátott települések száma megközelítette a százat, a háztartásoké pedig a 650 ezret. A nem lakossági felhasználók száma pedig majdnem 20 ezer. A kiadvány alapján tavaly előtt a lakásállomány 17,4 százalékában távfűtést használtak, és a megújuló energiahordozót felhasználó távhőtermelő létesítmények névleges hőteljesítménye elérte a 377,8 megawattot (MW).

forrás: www.flickr.com

A távhőhasználat legnagyobb részét 69 százalékkal a növényi biomassza alapú technikák tették ki, utánuk pedig a termálvíz alapú technológiák következtek csaknem 32 százalékkal. A MEKH közléséből az is kiderül, hogy A távhőtermelői, valamint a távhőtermelői és -szolgáltatói működési engedélyesek csaknem 65 ezer terajoule (TJ) tüzelőhőt használtak fel, amelynek mintegy 70 százaléka földgáz, több mint 15 százaléka pedig növényi biomassza alapú tüzelőhő volt.

A kiadvány ezen a linken elérhető.

 

forrás: www.alternativenergia.hu

 

HA ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

 

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

 

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

Comments are closed.