Hírek

2017-ben éri meg a társasházakat szigeteltetni

Posted at 2017.01.27 | By : | Categories : Hírek | 2017-ben éri meg a társasházakat szigeteltetni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Már csak egy évük van az energetikai felújítások elvégzésére a társasházaknak a szigorított követelményrendszer bevezetése előtt. A Házfórum társasházszakmai fórum és a Kimmel Insulation Kft. közleményt adott ki ezzel kapcsolatban.

“Kevesebb mint egy év áll az energetikai felújítást tervező lakóközösségek rendelkezésére, hogy korszerűsítési terveiket még az enyhébb műszaki elvárásrendszer keretében valósíthassák meg. 2018. január 1-jével lépnek ugyanis hatályba azok a jogszabályi szigorítások, amelyek a lakóépületek energetikai felújításával kapcsolatban határozzák meg a szigetelések, nyílászárók és egyéb épületelemek minimumkövetelményeit. Ennek ismeretében várhatóan számos lakóközösség igyekszik kihasználni a szigorításig hátralévő szűk tizenkét hónapot, így 2017 a szigetelés éve lehet Magyarországon” –  hangsúlyozzák a Házfórum társasházszakmai fórum és a Kimmel Insulation Kft. szakértői.

forrás: www.flickr.com

2018-tól jönnek a szigorítások

December 31-ig van már csak lehetőségük a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek, hogy még az enyhébb jogszabályi követelményrendszer mellett végezhessék el épületenergetikai felújításaikat. 2018. január 1-jétől ugyanis megkezdődik a lakóépületek energhiahatékonyságára vonatkozó szigorítások második szakasza. Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006 (V.24.) TNM rendelet és az Energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény ugyanis három lépcsőben szigorítja az épületelemek hőtartási képességének minimumértékeit. 2017. december 31-ig csak az uniós és állami forrásból történő felújítások esetében, a jövő évtől kezdődően már minden korszerűsítési munkánál szükséges megfelelni a szigorúbb követelményeknek. 2021-től pedig minden új építésű épületnek el kell érnie az úgynevezett „közel nulla energiaigény” kritériumot.

 

forrás: www.zoldtech.hu

HA ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

 

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

Comments are closed.