Hírek

Nőtt a megújuló energia felhasználása a távhőellátásban

Posted at 2016.12.29 | By : | Categories : Hírek | Nőtt a megújuló energia felhasználása a távhőellátásban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015-ben az azt megelőző évhez viszonyítva több, mint 40%-kal nőtt a biomassza felhasználása a távhőszolgáltatásban – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványából.

A hazai lakásállomány 17,4 százalékában használtak távfűtést tavaly – tájékoztat a MEKH. 2015-ben a távhővel ellátott települések száma megközelítette a százat: az érintett háztartásoké elérte a 650 ezret, a nem lakossági felhasználóké pedig a csaknem 20 ezret.

forrás: www.flickr.com

Az összegzés szerint 377,8 megawattos névleges hőteljesítményt értek el a megújuló energiahordozót felhasználó távhőtermelő létesítmények. Összetételét tekintve ebből a legnagyobb részt a növényi biomassza alapú technológiák tették ki 68 százalékkal, amelyet a termálvíz alapú technológiák egészítettek ki csaknem 32 százalékkal.

A MEKH közlése szerint a távhőtermelői, valamint a távhőtermelői és szolgáltatói működési engedélyesek csaknem 65 ezer terajoule (TJ) tüzelőhőt használtak fel, amelynek mintegy 70 százaléka földgáz, több mint 15 százaléka pedig növényi biomassza alapú tüzelőhő volt.

 

forrás: www.zoldtech.hu

 

HA ÖN IS KORSZERŰSÍTENÉ HÁZÁT VAGY LAKÁSÁT, TEKINTSE MEG AJÁNLATAINKAT A HONLAPON!

 

Tekintse meg családi házaknak szóló ajánlatunkat! (Kattintson ide!)

 

Társasházak számára szóló ajánlatunkat pedig megtekintheti itt. (Kattintson ide!)

About FeOP

Comments are closed.